Piek jij tijdens de feestdagen?

De feestdagen staan weer voor de deur. Traditioneel de dagen voor twee type mensen. De eerste groep die houdt van lekker eten, rustig het jaar relativeren met vrienden, familie, feestelijkheden en kadootjes, en de tweede groep die die dagen harder dan ooit werkt om de wensen van de eerste groep mogelijk te maken. Tot welk van de twee groepen behoor jij?

Met Sinterklaas of Kerstmis denken de meeste mensen toch echt aan gezellige avondjes, ouderwetse muziekjes, versnaperingen en kadootjes voor de kinderen. Zeker de dagen tussen kerst en oud en nieuw lijkt werkend Nederland het allemaal even rustig aan te doen.

Webwinkels zien het vaak als finish
Voor webwinkels zijn de dagen soms niet eens druk, maar amper ook nog gezellig. Ze puffen uit van het harde werk van ongeveer eind oktober tot ongeveer twintig december.

Want zeker voor webwinkels lijken de feestdagen een bijzondere tijd. Je zou omzetpieken van 1200% kunnen behalen op enkele maandagen voor kerst, in vergelijking tot gemiddelde dagen. Je zou in heel december meer omzet kunnen halen als in de eerste zes maanden die volgen.

Hoort jouw webwinkel wel te pieken?
Maar is dat ook wel voor de kleinere webwinkelier, die zijn eigen voorraad nog moet behappen, zich geen idiote marketingbedragen kan veroorloven en voor wie het magazijn nou eenmaal beperkt is in grootte? Is het daarnaast niet ook enorm productgevoelig? Zo zal speelgoed het inderdaad wel goed doen deze dagen maar is het niet zo logisch dat schoolartikelen ook zo hard verkopen deze dagen.

Geniet er vooral van.
Laat je dus vooral niet gek maken dat jij het in het najaar bijzonder druk moet hebben. Houd je misschien bezig met je begroting, je eigen koers en plan maar laat de feestdagen vooral lekker voor waar ze voor bedoeld zijn. Een moment van bezinning en gezelligheid misschien. Een moment om even te genieten.