Wanneer kun je het beste beginnen?

Wanneer begin je een webwinkel het beste? Het is een vraag die wij vaak tegenkomen. Met de gekste antwoorden. De zomer, november, of 1 januari bijvoorbeeld. Is er eigenlijk wel een beste moment om een webwinkel te beginnen?

Laatst hoorden ik twee ondernemers in spe met elkaar discussiëren dat het jammer was dat de zomer alweer voorbij was. Dit was namelijk een goed moment geweest om een begin te maken aan een webwinkel. Lekker rustig tijdens de reguliere baan, een mooi moment om vakantiedagen op te nemen en rustig eens een eerste start te maken aan die online winkel.

Ik vond het een interessante discussie, en vroeg mijzelf dan ook af wat hier voor kern van waarheid zat in het verhaal. Ik kon het wel volgen, er komt veel bij kijken als je een webwinkel wilt beginnen. Administratie, marketing, product en natuurlijk de webwinkel zelf. Als je in de zomer daar veel tijd voor hebt klinkt het als een logisch verhaal. Maar is de zomer, puur om die reden, nou echt het beste moment om te beginnen?

KVK Startersdag in november
Als je naar de uitingen van de KVK kijkt begin je het beste ergens in november. Er is dan een landelijke startersdag en dat zou het ideale moment zijn om je voor te bereiden. Loop je daar naar buiten dan zou je zoveel energie en informatie hebben opgedaan dat je het beste dan je webwinkel kunt beginnen.

1 januari handig voor de fiscus
Vraag je het belastingspecialisten dan geven deze aan dat je je natuurlijk elk moment rustig kunt voorbereiden maar voor het echte begin,  zou 1 januari een mooi moment zijn. Handig voor de administratie. Voor je jaarlijkse aangifte en verzin het allemaal maar. Volgens ons vooral een logische dag voor mensen die houden van een goed voornemen.

De feestdagen!
Webwinkel-experts lijken het met de Belastingdienst eens maar om een andere reden. De feestdagen zijn dan net achter de rug en dus heb je het langste de tijd om je voor te bereiden op de volgende reeks. Want juist in december zou je moeten pieken met je webwinkel.

…..Volg je hart..!
En dan zijn er nog de filosofen. Die zeggen dat het beste begin-moment is, wanneer jouw hartje het je aangeeft. Hoe suf het ook klinkt, eigenlijk hebben ze wel een beetje gelijk. Want natuurlijk is er voor de KVK niets mis als jij tijdens een ander moment al jouw informatie opdoet. Houdt de Belastingdienst ook rekening met starters op andere data, en kun jij ook best al begonnen zijn met je webwinkel, maar je piek even uitstellen tot die jou beter uitkomt.

Succes komt niet vanzelf. Het is hard werken en dan kun je het begin maar het beste plannen op een dag of tijd dat jij er klaar voor bent. Jouw begin is alleen van jou. En dus kan alleen jij bepalen wanneer die het beste uitkomt! Succes jouw begin van jouw webshop!

Wanneer begin jij je webwinkel?